Change to english
 
SISTEMUL CPS
CPS este bazat pe o intensa cercetare practica si de laborator in domeniul poligrafului condusa la universitatea din Utah pe o perioada de mai mult de 25 de ani.

CPS il echipeaza pe examinator cu un sistem sofisticat si puternic condus de calculator care suporta pregatirea si conducerea testelor cu poligraful, utilizand componente electronice de inalta calitate, convertori si software.


CPS analizeaza rezultatele obiectiv si independent. Suporta analiza datelor de poligraf culese in imprejurari juridice (teste specifice intamplatoare) folosind atat tehnica Intrebarii de comparatie (de Control) cat si alte tehnici de poligraf.. Analizele initiale executate de CPS nu fac parte din categoria traditionala de diagnostice (sincer, mincinos sau neconcludent). In schimb CPS calculeaza probabilitatile ca subiectul sa fi raspuns la fiecare din intrebarile relevante adevarat sau fals. CPS raporteaza de asemenea probabilitatea ca subiectul sa dea raspunsuri adevarate la toate intrebarile relevate, ca grup sau la orice combinatie dorita de d-voastra a intrebarilor relevante.

Cercetarile noastre indica faptul ca, clasificarile CPS ale subiectilor sinceri sau mincinosi sunt cel putin la fel de exacte ca acelea obtinute prin evaluarile numerice ale graficelor de poligraf efectuate de expertii in acest domeniu. Totusi nici o procedura nu este absolut exacta.

Pe deasupra, pentru a obtine rezultate exacte, este nevoie de folosirea structurilor de intrebari potrivite si de conducerea testului in situatii si conditii potrivite. Acuratetea testelor depinde foarte mult si de priceperea examinatorului care conduce testul, de reactiile subiectului si de conditiile in care se desfasoara testul. Prin urmare SAT-Inc. nu are nici o responsabilitate si nu isi asuma nici o obligatie pentru exactitatea vreunui rezultat al testului cu poligraful.

Metodele de determinare a reactiilor psihologice se bazeaza pe mai mult de 25 de ani de cercetare stiintifica si experimentare a Doctorilor Raskin si Kircher de la universitatea din Utah.

Analiza computerizata a algoritmilor CPS s-a dovedit foarte eficienta pentru a asigura analiza automata si obiectiva a probabilitatii ca un subiect sa fie sincer sau mincinos la un test. Metodele determinative si algoritmii CPS sunt unici in industria poligrafilor. Sunt singurele metode de inregistrare computerizata la un inalt nivel de acuratete si care au fost verificate din punct de vedere stiintific si publicate in jurnalele de specialitate.

Alte organizatii si fabricanti de sisteme poligrafice computerizate au pretins o verificare stiintifica similara si acelasi grad ridicat de acuratete. Cu toate acestea, nici una dintre revendicarile lor nu a fost supusa unei verificari stiintifice atat de minutioase.

Experienta unica si potentialitatea SAT-Inc. (Evaluarea stiintifica a tehnologiei) a echipat examinatorii si pe cei ce iau deciziile cu o instrumentatie si metodologie stiintifica de peste 12 ani

Cercetatorii universitatii din Utah au introdus tehnica poligrafului asistat de computer la inceputul anilor 80 si au ramas prima linie in domeniul dezvoltarii instrumentatiei si metodelor analitice pentru sistemele poligrafice computerizate.

PS - Componenta hardware

Sistemul CPS include:
Un poligraf electronic puternic si sofisticat cu 6 canale care contine cei mai performanti convertori de pe piata de poligrafe. Poligraful inregistreaza:
  • doua canale de respiratie (toracic si abdominal) de la convertorii UFI
  • conductabilitatea pielii de la electrozi din clorura de argint
  • activitatea cardiovasculara si presiunea sanguina la nivelul incheieturii mainii
  • pulsul degetelor de la un pletismograf sensibil fotoelectric
  • miscarile subiectului de la un senzor plasat sub scaunul subiectului.
  • Computer Pentium IV compatibil IBM Modem intern Imprimanta Cablu de comunicatie in serie si cablu paralel pentru imprimanta

    CPS - Componenta software
    Software-ul CPS este puternic si usor de folosit.